De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plan voor bouw meer zorgappartementen De Botterhof in Wierden

Plan voor bouw meer zorgappartementen De Botterhof in Wierden

WIERDEN – Achter het zorg- en verpleegcentrum De Botterhof in Wierden is de bouw van nieuwe zorgappartementen voorzien. Het gaat om een initiatief van de zorgorganisatie Carintreggeland en de woningcorporatie Reggewoon. De uitbreiding zal plaatsgrijpen op de plek aan de Wilhelminastraat waar in het verleden een gereformeerde school stond die later werd verbouwd tot politiebureau.

De kwestie werd recent aangeroerd toen het raadslid Woolderink van NEW dacht dat Reggewoon wilde bouwen op de plek van het gymnastieklokaaal dat op de nominatie staat te worden gesloopt omdat het 'op' zou zijn. Het gaat volgens wethouder Coes van Ruimtelijke Ordening en Bouwen evenwel als gezegd op de grond van de gewezen school, aansluitend op het zorg- en verpleeghuis De Botterhof, dat met zijn schoorsteen negentig jaar de skyline van Wierden bepaalde.

De wethouder deelde mee dat het perceel waar nieuwbouw is voorzien al geruime tijd in eigendom is van de woningcorporatie. Over een link met de toekomstige bestemming van het afgeschreven gymlokaal, stalling en plein, mocht daar al sprake van zijn, liet de wethouder zich niet uit. Reggewoon heeft recent woningen gesloopt en woningen gerenoveerd aan de nabij gelegen Smeijerskampstaat, het eerste uitleggebied van Wierden (vandaar dat de volksmond het over 'n Bouw had).

 

 

Deel dit nieuws!