De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • College wil extern advies over bereikbaarheid binnenstad Hengelo

College wil extern advies over bereikbaarheid binnenstad Hengelo

HENGELO – Het gemeentebestuur van Hengelo wil tempo maken met het verbeteren van de bereikbaarheid van het stadscentrum en heeft vanwege de beoogde ‘integrale uitwerking’ het adviesbureau Goudappel Coffeng BV in de arm genomen om een ‘advies’ uit te brengen.

Het college hunkert naar aanbevelingen wat er mogelijk is en hoe dat kan gebeuren. Concreet vraagt het college wat er nu wél goed gaat, wat er beter moet en hoe dat kan worden gerealiseerd.

In het advies van Goudappel Coffeng zal een aantal concrete maatregelen voor de korte, middellange en lange termijn worden opgenomen. Het college in zijn voorstel aan de gemeenteraad: ‘Met deze maatregelen willen we een verdere bijdrage leveren aan een vitale Hengelose binnenstad. Het is de bedoeling om het advies in het tweede kwartaal van 2020 af te ronden en in procedure te brengen.’

De zorg voor een goede bereikbaarheid van de binnenstad vereist volgens het college een integrale aanpak. Daarvoor is het nodig om voor alle verkeerssoorten de verschillende aspecten van bereikbaarheid - in hun onderlinge samenhang – in beeld te brengen en voorstellen te doen om deze – waar nodig - te verbeteren. Dit dient ook nadrukkelijk te gebeuren in samenhang met de huidige en te verwachten ontwikkelingen (onder andere  fysieke, economische en culturele) in de binnenstad. 

De intentie van verantwoordelijk wethouder Gerrits is nog vóór de zomervakantie politieke besluitvorming te laten plaatsvinden en de globale bevindingen van Goudappel Coffeng te betrekken bij de beraadslagingen over de zogenoemde 'kadernota 2021-2024'.

Deel dit nieuws!