De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oppositie in Almelo wil zelfde speelveld voor Paco1 als voor Kloos2

Oppositie in Almelo wil zelfde speelveld voor Paco1 als voor Kloos2

ALMELO - En aantal oppositiepartijen in Almelo wil op basis van het 'advies' van de stadsadvocaat dat plaatselijke culturele organisatie Paco Plumtrek dezelfde kans krijgt om de voormalige Kolkschool te kopen als de projectontwikkelaar Kloos2 uit Hengelo. De partijen vragen hiertoe een interpellatiedebat aan, dat komende dinsdag zou moeten plaatsvinden.

De partijen constateren dat het college afspraken over grond- vastgoedtransacties, die naar aanleiding van een Rekenkamer-rapport werden gemaakt, aan de laars heeft gelapt. Dat wordt kwalijk en nalatig genoemd. Dat zou ook gelden voor het verzaken van de belofte van het college een vastgoednota te laten verschijnen, wat na drie jaar nog niet is gebeurd. Verder onthield het college de gemeenteraad een juridisch advies van de stadsadvocaat, waar de Roskam 1 februari uit citeerde.

Tegen deze achtergrond willen PvdA en LA met steun van SP, GL en PVA, dat het college over de hele gemankeerde procedure aan de raad verantwoording aflegt over het vastgoedbeleid in het algemeen en de situatie van de verkoop van de Kolkschool in het bijzonder, want die loopt ook al een paar jaar. De aanvragers van het interpellatiedebat stellen dat nooit sprake is geweest van een gelijk speelveld (plus gelijke informatie en gelijke kaders) ter zake het voornemen de monumentale Kolkschool te verkopen, en wat daar allemaal bij zou horen.

 

 

Deel dit nieuws!