De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA Overijssel krijgt zin: aanvraag provinciale subsidies eenvoudiger

CDA Overijssel krijgt zin: aanvraag provinciale subsidies eenvoudiger

NIJVERDAL - De statenfractie van het CDA in Overijssel wil inzicht hebben in de afwegingen die het college van gedeputeerde staten maakt bij het verstrekken of afwijzen van provinciale subsidies. Het statenlid Piksen uit Nijverdal vroeg in een commissieberaad meer duidelijkheid over wat de provincie van aanvragers van aanvragers eist om voor een gevraagde subsidie in aanmerking te komen. Veel aanvragers zouden het woud van regels en eisen  een doolhof vinden.

Piksen wilde van gedeputeerde 'én partijgenoot van Hijum weten of die 'voldoende zicht en ruimte heeft om bij te kunnen sturen'. Het statenlid maakte gewag van een 'grote verantwoordelijkheid' en stelde dat  secure besluitvorming 'maximale transparantie' vereist van de gedeputeerd, die de problemen zei te herkennen, maar toch liever over een half vol glas spreekt dat over een half leeg. Bovendien zei hij kansen te zien om het spreekwoordelijke glas bij te kunnen vullen. 

Zo liet de gedeputeerde weten dat de provincie de voorwaarde laat vallen voor aanvragen tot 125.000 euro een accountantsverklaring te eisen. 'Dat levert aanvragers cumulatief zo vijf ton op.' In dat verband wees Van Hijum erop dat een accountantsverklaring niets toevoegt aan de effectiviteit en dat de contole op de besteding der provinciale middelen achteraf voldoende is. 'Het is bovendien een eerste bijdrage aan de vermindering van de administratieve last.'

 

 

 

Deel dit nieuws!