De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dinkelland faciliteert centralisatie en uitbreiding bedrijven Saasveld

Dinkelland faciliteert centralisatie en uitbreiding bedrijven Saasveld

SAASVELD –  Er komt wellicht een bescheiden onderzoek naar de mogelijkheid van een relatief klein bedrijventerrein aan de Looweideweg te Saasveld. Het loon- en grondverzetbedrijf Franken Volmerink aldaar mag uitbreiden in ruil voor het afstoten van twee dependances en een financiële injectie ten behoeve van een Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving (KGO). De raadsfracties van Lokaal Dinkelland en GroenLinks opperden dat een klein bedrijventerrein in Saasveld mogelijk een optie is. Volgens wethouder Duursma, die haar collega Blokhuis tijdens een commissieberaad verving, is een verhuizing van een bedrijf naar een industrieterrein voor veel ondernemingen onbetaalbaar.

Met het toestaan van een bedrijfsuitbreiding met circa 725 vierkante meter faciliteert de gemeente Dinkelland niet alleen het loon- en grondverzetbedrijf, maar wordt behalve in de landschappelijke inpassing van het bedrijf geïnvesteerd in het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van het buitengebied. Het verplaatsen van het bedrijf naar een plek buiten Saasveld zou geen optie vanwege het lokale klantenbestand, het personeel dat in en rond Saasveld woonachtig is en de kapitaalvernietiging die gemoeid zou zijn met een ontmanteling van de bestaande bebouwing.

Een deel van de KGO-bijdrage komt ten goede aan de aanplant van een nieuwe houtsingel evenwijdig aan de Spikkersweg en het restant vloeit in het KGO-fonds en blijft voor een periode van twee jaar na het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan gereserveerd, waarbij twintig procent kan worden ingezet voor de bouw van een nieuwe multifunctionele accommodatie dan wel een Kulturhus in het Dinkellandse kerkdorp Saasveld.

Op korte afstand krijgt Hesselink Trucks extra ruimte voor een uitbreiding met ruim 3.600 vierkante meter. Dat gebeurt op een nu nog agrarisch perceel  aan de op de hoek Loodijk en Looweideweg. Het bedrijf ontwikkelde zich in de loop van de tijd van agrarisch hulp- en nevenbedrijf, toeleveringsbedrijf en fouragehandel tot de huidige handel in trucks en trailers. Ook deze uitbreiding is nodig ten behoeve van stalling en opslag. Door deze uitbreiding kunnen alle werkzaamheden vanaf de locatie Saasveld plaatsvinden en kan de vestiging in Borne worden afgestoten. Dit leidt tot een meer efficiënte en toekomstbestendige bedrijfsvoering. Bijkomend voordeel is dat er in het buitengebied minder verkeer op de weg is. De vrachtwagens hoeven niet langer voor iedere bezichtiging van Borne naar Saasveld en weer terug te worden gereden.

Deel dit nieuws!