De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bijna drie ton extra voor opvang slachtoffers huiselijk geweld Twente

Bijna drie ton extra voor opvang slachtoffers huiselijk geweld Twente

ENSCHEDE – Veilig Thuis Twente, het regionale meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling, krijgt er vijf formatieplaatsen bij wegens de toename van het aantal slachtoffers dat op de deur klopt. Dat vergt een investering van 290.000 euro. De stijging heeft te maken met meer geweld in gezinnen en met steeds minder uitstroom.
 
De 35 centrumgemeenten die een instelling hebben voor de opvang (voorheen ‘blijf van mijn lijf’) vinden al jaren dat ze dik geld tekort komen en vroegen de rijksoverheid geregeld om extra geld ter voorkoming van problemen en ten behoeve de opvang van vrouwen en kinderen in een onderkomen waar ze veilig zijn en waar zorg en begeleiding voorhanden is.

Er zijn twee problemen specifiek benoemd: meer personeel en meer huizen. De wachtlijsten van Veilig Thuis Twente zijn gescreend en zowel de aard der klachten en de urgentie in beeld gebracht. Daaruit kwam naar voren dat er tenminste vijf formatieplaatsen nog zijn. De bedoeling is dat Enschede dat regelt, maar dat het benodigde bedrag van bijna drie ton naar rato door de veertien gemeenten moet worden betaald.

 

Deel dit nieuws!