De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hellendoorn trekt vijf mille uit voor hulp slachtoffers ramp Molukken

Hellendoorn trekt vijf mille uit voor hulp slachtoffers ramp Molukken

HELLENDOORN – De gemeente Hellendoorn trekt net als eerder buurgemeente Wierden vijfduizend euro uit voor noodhulpen nazorg  aan de fysiek en materieel getroffenen van de zware aardbeving die vorig jaar de Molukken trof. Er was in de gemeenteraad van Hellendoorn hedenavond géén enkele twijfel, ook niet bij de fractie van de driekoppige VVD, want die stemde als enige tegen.

De andere fracties waren probleemloos en eensgezind voor. De bijdrage wordt verleend aan de plaatselijke Molukse stichting Bunga Tandjung ten behoeve van hulp die ter plaatse wordt verleend door de stichtingen Gandong, Domiliana en Titan. Bunga Tandjung dient te zorgen voor een verantwoording van de besteding van de gelden in woord en beeld.

De gemeente Wierden stelde eerder al, zij het na flinke pressie vanuit de gemeenteraad op het aanvankelijk afremmende college van burgemeester en wethouders, ook een bedrag van vijf mille beschikbaar. Het komt bovenop het bedrag dat de Molukse gemeenschap Kandjoli met een muziekfeest bijeenbracht voor de slachtoffers van de natuurramp, ruim het drievoudige.

De gemeente Almelo, die met een buurt en stichting (Akar Bahar) ook een behoorlijke Molukse gemeenschap heeft, geeft in meerderheid géén geld voor de slachtoffers op de Molukken, wat tijdens de stemming in de gemeenteraad nogal wat hectiek en tumult gaf. Burgemeester Gerritsen ontried een motie van een aantal fracties, hetgeen onverkwikkelijke wrevel opriep.

Deel dit nieuws!