De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nods benoemd als D66-wethouder D66 in de vacature Eerenberg

Nods benoemd als D66-wethouder D66 in de vacature Eerenberg

ENSCHEDE - De nieuwe wethouder Nods van Enschede gaat full speed aan de slag met de beleidsportefeuilles die ze één op één overneemt van de naar Utrecht vertrokken D66-schepen Eerenberg. Ze gaat aan de politiek-bestuurlijk slag met
Financiën, Economie, Jeugd, Onderwijs, Privacy, Stadsdeel Centrum en de majeure projecten Kennispark Twente en Technology Base Twente.

Van de 38 uitgebrachte stemmen kreeg ze er 36, want er waren er twee ongeldig.

D66 liet bij monde van fractievoorzitter Tilema bij de bekendmaking van kandidaat Nods al weten iemand te hebben gevonden die zowel kennis van de stad als de nodige bestuurlijke ervaring meebrengt. 'Daar zijn we heel blij mee. Daarbij zien we een grote inhoudelijke overlap tussen haar ervaring en de portefeuille die ze krijgt.'

Nods neemt de gehele portefeuille van oud-wethouder Eerenberg over, waaronder Financiën, Economie, Jeugd, Onderwijs, Privacy, Stadsdeel Centrum en de projecten Kennispark en Technology Base Twente. Haar bestuurlijke en toezichthoudende rollen heeft ze bij veel instellingen in de stad en de regio vervuld, waaronder bij verschillende zorginstellingen.

Nods liet in een persbericht van de partij optekenen het 'een enorme eer' te vinden wethouder te worden 'in mijn mooie stad'.

Deel dit nieuws!