De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ook wethouder Brand heeft geen idee over plan klooster Ootmarsum

Ook wethouder Brand heeft geen idee over plan klooster Ootmarsum

OOTMARSUM – Het is volkomen onduidelijk voor de gemeente wat er met het voormalige klooster in Ootmarsum moet gebeuren. Ook wethouder Brand heeft geen idee, alhoewel de gemeente mede-eigenaar is van het historisch belangrijk geachte gebouwencomplex. De andere twee eigenaren zijn de ondernemers Kosse en Velthuis.

Met de komst van Kosse dacht Brand een gouden kandidaat voor de exploitatie van het klooster te hebben. Velthuis bestierde in het pand toen al de whiskystokerij Sculte en Kosse zei als gewezen slager en uitbater van de Kloosterkeuken grote mogelijkheden.

Ondanks de jubelzang van Brand is er sedertdien vrijwel niets gebeurd en hij voelt steeds heviger de hete adem van de gemeenteraad van Dinkelland. Het klooster staat voor bijna anderhalf miljoen in de boeken, maar twijfelachtig is of dat ervoor zal worden betaald. Brand liet  twee jaar geleden weten al weten elk bod serieus te willen toetsen aan de regels.

De wethouder stelt het geduld van de gemeenteraad zwaar op de proef en vooral vanuit de oppositiebanken  zwelt de kritiek aan. Zo werd Brand recent herinnerd aan zijn toezeggingen, dat hij in maart vorig jaar een voorstel tot verkoop zou doen (wat niet gebeurde), waarna  de wethouder in juni liet weten met twaalf gegadigden in gesprek te zijn, maar noemde geen namen.

Vanuit de gemeenteraad, vooralsnog met name vanuit de oppositie, wordt gezegd dat het geduld opraakt en dat de zorgen over de financiële én maatschappelijke toenemen.

Deel dit nieuws!