De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gemeente wil reconstructie/efficiency sportpark De Mors in Delden

Gemeente wil reconstructie/efficiency sportpark De Mors in Delden

DELDEN -  Het parkeerterrein bij sportpark De Mors te Delden is toe aan groot onderhoud en de gemeente Hof van Twente neemt de gelegenheid te baat de openbare ruimte opnieuw in te delen. Het gaat om werkzaamheden die zowel bovengronds (bestrating en groen) als ondergronds (riolering) plaatsgrijpen. Er is een bedrag van 623.000 euro voor uitgetrokken.

In de plannen is rekening gehouden met onder andere veilige fietsroutes vanaf de scholen, goede bereikbaarheid, een bescheiden toename van het aantal zogenoemde verkeersbewegingen. Het steven is bovendien zoveel mogelijk bomen (platanen) te behouden. Het plan is met de gebruikers van het sportpark besproken.

Bij de herinrichting van het parkeerterrein wordt de aanleg van het voetpad langs de Sportlaan naar het Aparthotel meegenomen, waarvoor de gemeenteraad wordt gevraagd nog eens 90.000 euro beschikbaar te stellen. De gemeente constateert dat er draagvlak is voor de herinrichting van het parkeerterrein de Mors. De voorbereidingen voor de aanbesteding worden nu voorbereid. Nadat de sporthal op het sportpark is gerealiseerd wordt aansluitend de herinrichting van het parkeerterrein gestart. De verwachting is dat er in oktober/ november 2020 met de uitvoering kan worden begonnen. Eerder al is besloten tot nieuwbouw van een sporthal ter vevanging van De Reiger. Vorig najaar is de sloop van de bestaande verenigingsgebouwen al begonnen. De oplevering van de nieuwe sporthal vindt naar verwachting eind dit jaar of begin 2021 plaats. 

Deel dit nieuws!