De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ruim vier ton voor inrichting OYFO Kunst en Techniek in Hengelo

Ruim vier ton voor inrichting OYFO Kunst en Techniek in Hengelo

HENGELO – Het museum OYFO Kunst en Techniek te Hengelo heeft vandaag een bedrag van 418.000 euro ontvangen van de BankGiro Loterij. Het geld is bestemd voor de herinrichting van het museum op de nieuwe locatie Het Hazemeijer. Volgens directeur Kerkhof, die de cheque namens het museum in ontvangst nam, ‘kunnen we echt realiseren wat we willen’.

De bedoeling is dat het museum in het historisch erfgoed van Het Hazemeijer de deuren voor het publiek opent. OYFO Kunst en Techniek vervangt de eerdere behuizing van het Techniekmuseum HEIM in de voormalige Wilhelminaschool van Stork. Behalve dit museum maken door een fusie ook het vroegere creatief centrum en de muziekschool deel uit van OYFO Kunst en Techniek in Hengelo.

Ook de gemeente Hengelo en de provincie Overijssel kwamen al over de brug voor de herbestemming van een drietal gebouwen van het Hazemeijer-complex in Hengelo. In de voormalige werkplaatsen en pakhuizen komt een kunst- en techniekmuseum. De herbestemming van cultureel erfgoed is een provinciale prioriteit. De toekomstige behuizing van het huidige Technniekmuseum HEIM in de hallen van Hazemeijer betekent echter wel het einde van het huidige onderkomen in het voormalige en cultuurhistorisch gezien minstens zo importante Stork-gebouw aan de Industriestraat, voorheen de roemrijke Wilhelminaschool, waar woningen zullen verrijzen.

Deel dit nieuws!