De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Investeringen in stroomgebied Regge te Goor; rivier zal weer parelen

Investeringen in stroomgebied Regge te Goor; rivier zal weer parelen

ELSEN/GOOR – In de buurt Elsenerbroek zal het fietspad bezijden de Barloseweg, net buiten Goor, worden doorgetrokken en verbonden met de Rikkeringsweg om daar aan te sluiten op het bestaande pad ter vervolmaking van een fietsnetwerk in het stroomgebied van de Regge. Er is al vele jaren sprake van, maar binnen de budgetten voor nieuwe natuur op de boorden van de Regge zijn er nu financiële mogelijkheden.

Bezijden het fietspad komt een ruiter- annex wandelpad. Ruiters van manege De Barlo kunnen binnen afzienbare tijd het nieuwe pad berijden en hoeven niet langer over de Barloseweg bezijden de drukke Zomerweg. De aanleg van het fietspad past in de ambitie van de gemeente en provincie om deze regionale fietsnetwerken te versterken.

Het waterschap Vechtstromen heeft in samenwerking met de nieuwe eigenaar (en natuurinvesteerder) Roetgering van de voormalige camping De Parel de Regge weer in zijn oude loop laten meanderen, met veel ruimte voor nieuwe natuur.  Zo verandert een achenebbisj in een eldordo. worden. Nu nog worden de fietsers omgeleid via de Barloseweg, een zandweg waar fietsen zeer lastig is. Afgelopen periode zijn volgens de gemeente Hof van Twente met alle partijen gesprekken gevoerd en iedereen is bereid mee te werken aan de aanleg van het fietspad. Gezamenlijk met de betrokkenen wordt het plan nu verder uitgewerkt en vervolgens zo mogelijk snel uitgevoerd.

Deel dit nieuws!