De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad van State schort bouw kapitale Esch-huizen in Tubbergen op

Raad van State schort bouw kapitale Esch-huizen in Tubbergen op

TUBBERGEN – Een groep omwonenden van De Esch in Tubbergen heeft succes geboekt bij de Raad van State in het streven de bouw van 51 woningen te schorten. Voor een deel was al een begin gemaakt met de grondwerkzaamheden nadat achtereenvolgens de gemeente en de provincie de bezwaren terzijde schoven. Het hoogste bestuursrechtelijke college verwacht dat her bestemmingsplan in een vervolgzitting geen stand houdt. Het bestemmingsplan gaat uit van dertig halfvrijstaande woningen van drie ton, vijftien rijwoningen waarvan de meeste vrije huursecto, en vrijstaande woningen.

Het voornemen om vooral riante woningen in het hogere segment te bouwen aan de Almelosestraat tegenover het monument van de priester-politicus Schaepman sluit volgens de Raad van State niet aan bij de lokale behoefte en dat spoort met de bezwaren van bewoners van de Almeloseweg, de Maatweg en de Klumper.

De gemeenteraad ging aan deze bezwaren van zowel inwoners/huizenzoekers én adviseurs van de lokale overheid voorbij. Er zou in Tubbergen vooral behoefte bestaan aan betaalbare huizen voor senioren en starters, en minder aan grote kasten van woningen voor stevige prijzen. Volgens de gemeente Tubbergen is een groot verschil met andere gemeenten dat in Tubbergen drie ton voor een huis een normaal bedrag zou zijn, maar staaft dit naar het oordeel van de Raad van State geenszins, sterker nog, het staat op gespannen voet met de eigen beleidsnotities. In een aanvullende procedure komt dit aan de orde.

Teleurstellend

Het college van burgemeester en wethouders laat weten teleurgesteld te zijn over de uitspraak van de Raad van State. Dit betekent volgens wethouder Berning dat het plan beter onderbouwd moet worden voor de schop daadwerkelijk in de grond gaat, opdat er kan worden gebouwd voor  'alle doelgroepen'. De wethouder wil dus niet wijken, maar doorgaan, mogelijk aangepast. 'Tijdens de bodemprocedure die dit voorjaar zal worden opgestart hebben we de kans om aan te tonen dat er in de plannen wel degelijk rekening is gehouden met bouwen voor alle doelgroepen.'

Deel dit nieuws!