De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Groen licht Hornbach in Enschede, procedure in Almelo loopt nog

Groen licht Hornbach in Enschede, procedure in Almelo loopt nog

ENSCHEDE/ALMELO  - De kogel is na jarenlang procederen door  de kerk, want de Raad van State heeft finale toestemming verleend aan het de Duitse bouwmarktketen om een vestiging in Enschede te openen. Het concern hoopt ook in Almelo een groen licht te krijgen voor een filiaal in die stad.

Hornbach mag zich vestigen aan de Kuipersdijk te Enschede te openen, want de bezwaren van kleinere branchegenoten als Praxis, Nettorama, Hubo, Karwei en Gamma. Naar het oordeel van de Raad van State kan het bedrijf zich vestigen op basis van het bestemmingsplan en leggen de bezwaren over oneerlijke concurrentie en een verzadigde markt geen of onvoldoende gewicht in de schaal. Ook de grootte was een punt van twist: zeventienduizend vierkante meter. Behalve een bouwmarkt wil Hornbach ook een tuincentrum.

Dezelfde bezwaren spelen in Almelo, waar Hornbach een vestging wil realiseren op het terrein van de afgebroken Van Rhijnschool voor MEAO en MMO en de school Het Nijrees voor speciaal voortgezet onderwijs, parallel aan de Nijreessingel. Ook hier gaat Hornbach uit van een  bouwmarkt en een tuincentrum. Door gemeentelijke fouten moest in Almelo de procedure opnieuw worden gedaan. Bijzonder is hier verder dat de bezwaren niet alleen van branchegenoten komen, maar ook van omliggende dorpen, die de zuigkracht van een Hornbach in Almelo vrezen.

Deel dit nieuws!