De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bruggink volgt Gerritsen op in dagelijks bestuur van Regio Twente

Bruggink volgt Gerritsen op in dagelijks bestuur van Regio Twente

ENSCHEDE - Naar verwachting met algemene stemmen, maar je weet het natuurlijk nooit in Twente, zal wethouder Bruggink van Hengelo morgenmiddag in het dagelijks bestuur van de Regio Twente worden gekozen. Hij volgt in dat gremium burgemeester Gerritsen van Almelo op die inrukte uit onvrede met de vaak inefficiƫnt-moeizame besluitvorming in de Regio Twente.

Vanwege de benoeming van een opvolger voor Gerritsen vergadert het algemeen bestuur van Regio Twente woensdagmiddag in het Twentehuis aan de Nijverheidstraat te Enschede.  Er moeten hele gekke dingen gebeuren wil Bruggink niet worden gekozen, want dat luistert allemaal nauw in Twente; zo spelen  politieke kleur en geografische herkomst een stevige rol.

Overigens lichtte de burgemeester van Almelo juist vanwege al die tijd-slorpende massagesessies en belangenafwegingen de hielen, maar houdt Almelo in letterlijke zin een stedeling in het dagelijks bestuur, want Bruggink woont (met ontheffing) in de stad aan de Aa waar hij jaren wethouder was, maar door een scheuring in de D66-fractie schielings de wijk moest nemen.

Deel dit nieuws!