De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Zicht op sloop van kotten Maddog en Eurowerft én bouw Denekamp

Zicht op sloop van kotten Maddog en Eurowerft én bouw Denekamp

DENEKAMP – Er is na jaren van leegtand en verloedering zicht op sloop van twee ‘schandvlekken’ in het dorp Denekamp, te weten het verloederde pand van de voormalige  horecapand Maddog en de verrommelde  Kop van de Eurowerft. Dat deelde wethouder Blokhuis vanavond mee in reactie op vragen van het raadslid Schiphorst van Lokaal Dinkelland, mede namens PvdA en GroenLinks.

De teloorgang en de leegheid zijn volgens Schiphorst een doorn in het oog van heel het dorp en moet er na jaren nietsdoen dringend iets gebeuren. De collegepartijen CDA en VVD vonden het vragen naar de bekende weg en gaven geen steun aan de motie die deswege geen meerderheid zou krijgen. Waarop de indieners het niet op een stemming lieten aankomen. Toch bereikten ze wel iets.

De vragen waren voor wethouder Blokhuis aanleiding te zeggen dat hij goede hoop heeft op een doorbraak. Hij zei daar géén geen motie of oproep voor nodig te hebben; het gebeurt al. Zo onderhandelt de Almelose woningcorporatie Sint Joseph als eigenaar van Maddog met een ontwikkelaar/aannemer. Als een laatste zetje nodig is schermt de wethouder open voor een bijdrage uit het herstructureringsfonds van de gemeente, zeker als er woningen komen voor starters en/of senioren. Deze optie is er volgens hem ook voor de Eurowerft. Er is in het dorp, vinden raad en college, met name  behoefte aan een- en tweepersoonshuishoudens voor deze doelgroepen.

Deel dit nieuws!