De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gemeente kan in Goor bouw nieuwe supermarkt Lidl niet weigeren

Gemeente kan in Goor bouw nieuwe supermarkt Lidl niet weigeren

GOOR – Het ontbreekt de gemeente Hof van Twente aan juridische middelen om de bouw van een supermarkt van de Lidl aan de Kerkstaat in Goor tegen te houden. Dat laat het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad weten. Om die reden is een omgevingsvergunning verleend.

Ofschoon de gemeente liever had gezien dat de supermarkt op de huidige plek blijft, aan het Weversplein, zijn er volgens het college wettelijk geen mogelijkheden om de vergunning te weigeren. Wel laat wethouder Meulenkamp in een persbericht optekenen nog ‘met alle betrokken partijen in gesprek’ te zijn.

Lidl had al vergunning om te bouwen op de voormalige plek van de Rabobank. In die vergunning wordt uitgegaan van laden en lossen aan de Wheeme. De plek van laden en lossen staat daarbij nog ter discussie: aan de Wheeme of aan de Kerkstraat. Voor beide uitritvergunningen lopen rechtszaken bij de Raad van State. Vooruitlopend op die uitspraken heeft het supermarktconcern een nieuwe bouwvergunning aangevraagd voor het geval dat het laden en lossen aan de Kerkstraat moet gebeuren. Er zouden hiervoor geen weigeringsgronden zijn, zodat de gemeente deze vergunning nu moest verlenen.

Deel dit nieuws!