De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Losser tracht mensen uit bijstand werk te bieden als om- of inpakker

Losser tracht mensen uit bijstand werk te bieden als om- of inpakker

LOSSER – De gemeente Losser is in gesprek met het bedrijf Confidencus over samenwerking met als oogmerk mensen uit de kaartenbakken van de gemeente bij het bedrijf productiewerk te laten doen. Confidencus voert opdrachten uit voor webwinkels. Het gaat dan vooral om werkzaamheden op het gebied van het om- en inpakken van spullen.

Bij het filiaal van Confidencus in Losser, dat ruimte bij de gemeentewerf waar ook het gemeentelijke servicebedrijf is gehuivest, werken nu veertien mensen en de bedoeling is dat aantal flink uit te breiden. Velen komen uit de bijstand of hebben een andere afstand tot de arbeidsmarkt, waardoor het aantal werkzame uren in het begin wat lager is. Het minimum aantal uren is twaalf. Er is in het pand ruimte voor zo’n twintig medewerkers.

Volgens wethouder Prins is sprake van 'een mooie samenwerking' waarop ze 'trots' zegt te zijn. 'We kunnen nu mensen die anders wat moeilijker aan een baan kunnen komen een mooie opstap bieden. We hopen natuurlijk ook dat zij doorgroeien zodat zij uiteindelijk in hun eigen inkomsten kunnen voorzien. Het is laagdrempelig eenvoudig productiewerk, dat voor heel veel mensen geschikt is om te doen. En dat is precies waar we naar op zoek waren.'

Deel dit nieuws!