De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Schot in bouwdrift Vriezenveen en Manitobaplein als prioritair gebied

Schot in bouwdrift Vriezenveen en Manitobaplein als prioritair gebied

VRIEZENVEEN – Er liggen in het dorp Vriezenveen voor woningbouw, maar niet alle plannen hebben voor de gemeente Twenterand even veel prioriteit. Er bestaat een voorkeur voor de omgeving van het gemeentehuis. Er zijn ook nog plannen in Den Ham, Vroomshoop en Westerhaar.

In de nabij nabijheid van het gemeentehuis, namelijk achter het schip van staat, zal op zo kort mogelijke termijn een begin worden gemaakt met de bouw van huizen in het gebied Mozaïek, waar zo’n 35 woningen zijn gedacht en waar de gemeente zelf de regie voert. De gemeenteraad voteerde er al een voorbereidingskrediet van 260.000 euro voor.

 Aan het Manitobaplein, waar recent al appartementen beschikbaar kwamen op de plek van het voormalige politiebureau en op de grond van het even voormalige postkantoor, loopt ook de procedure voor zorgappartementen aan de westkant, waar voorheen de Rabobank was gevestigd. En aan de zuidoostzijde wenst ontwikkelaar Nijland op de plek van het vroegere jeugdhonk/discotheek Sixty-Five  ook een appartementengebouw laten verrijzen, met name in de koopsector.

De plannen van ondernemende particulieren Nijhof voor de locatie Zandwijk aan de Kanaalstraat en Companjen aan de locatie Rohof  aan de Verzetstraat lijken te moeten wachten op de woningbouw in het prioritaire omgeving van het gemeentehuis.

 

Deel dit nieuws!