De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CDLXXXVIII

Wie iets met het hoofd heeft moet de kop er goed bij houden, dat kan en zal ik u hier verzekeren.

Onder de kop ‘Hersenaandoeningen worden grote last voor gehele samenleving’ probeert de Hersenstichting geld te vergaren voor degenen die vriend met Alzheimer zijn, kennis hebben aan Parkinson of Rinkeldekink ontmoetten. Hun aantal zal tot 2040 explosief stijgen ten opzichte van 2015. Dat is de ziekte van de Statistiek.

Ik vind het prima dat de Hersenstichting zover vooruit kan denken. Zelf ben ik al blij als ik vandaag weet van gisteren en morgen. Voor u wat anders denkt: dat heb ik altijd gehad. Verder schrijf ik al mijn leven lang op wat ik belangrijk vind om te onthouden, zowel dingen die gebeurd zijn als die welke denkelijk nog zullen gebeuren.

Ik heb een tante van mijn vader gekend die, toen ze dik in de tachtig was van niets meer iets wist, alleen als iemand de naam van haar man zaliger noemde meteen een half uur over hem vertelde en alles klopte. Alzheimer en Parkinson zijn geen pretje, maar we worden allemaal ouder dan voorouder die ook ouder werden dan voorouder.

‘Nu al hebben bijna vier miljoen Nederlanders een hersenaandoening en dat kost 'de maatschappij' jaarlijks 25 miljard euro’, lees ik in  het persbericht. Ja, en? De export van voeding en dranken van Nederlandse makelij was vorig jaar ook goed voor 25 miljard. Zo’n bedrag zegt me niks. En dat bedrag zal alleen maar meer worden.

En o ja, ik geef altijd als een collectant aanbelt; geen ziekte is me te dol; ik ben natuurlijk niet gek!

Deel dit nieuws!