De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bijna anderhalf miljoen rijksgeld voor aanleg Stadsbeek in Enschede

Bijna anderhalf miljoen rijksgeld voor aanleg Stadsbeek in Enschede

ENSCHEDE – De gemeente Enschede krijgt een bedrag van 1,36 miljoen euro van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat voor de verdere aanleg van Stadsbeek. Het betekent volgens van wethouder Van Houdt ‘opnieuw een erkenning van de minister dat we als Enschede koploper zijn als het gaat om het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering’.

Behalve de aanleg van de Stadsbeek neemt Enschede, aldus de wethouder, ook maatregelen om wateroverlast door hevige regenval te voorkomen. ‘Zo is de Roombeek opnieuw aangelegd en wordt gewerkt aan de aanleg van een enorme ondergrondse waterberging en een fraaie groenstrook met wadi’s', somt de wethouder op.

Onlangs al was Enschede een er Twentse gemeenten die geld kregen van het waterschap Vechtstromen voor het opvangen van de gevolgen van wateroverlast door klimaatverandering. Volgens waterschapbestuurder Van Agtereren (ex-wethouder Enschede) gaat het om projecten in de bebouwde omgeving die de gevolgen van klimaatverandering beteugelen. ‘Met deze bijdrage willen we een impuls geven aan waterrobuuste steden waar extreem weer minder snel tot problemen leidt.’

De bewindsvrouw van Infrastructuur en Waterstaat sluit zich hier nu dus bij aan, met dit verschil dat de 1,36 miljoen hooguit zijdelings bedoeld is om wateroverlast te bestrijden (straten die blank komen te staan), maar in de eerste plaats majeure projecten zoals de aanleg van de Stadsbeek in Enschede in een 'stroomversnelling' te brengen.

 

 

I

Deel dit nieuws!