De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PvdA en GroenLinks willen extra tijd voor besluitvorming over Soweco

PvdA en GroenLinks willen extra tijd voor besluitvorming over Soweco

ALMELO – In de besluitvorming over de toekomst van de sociale werkvoorziening Soweco is een pas op de plaats nodig en daardoor uitstel van besluitvorming.  Dat vinden althans de fracties van de PvdA in Almelo en Tubbergen, de fractie van de PvdA-GroenLinks in Twenterand en de fractie Platform Progressief Wierden. Ze vinden dat er nu geen besluit kán worden genomen over de afbouw van de Gemeenschappelijk Regeling.

Onduidelijk is volgens de partijen hoe uitvoering kan worden gegeven aan de Sociale Werkvoorziening en de Participatiewet. De plannen het bestuur zouden ‘onvoldoende uitgewerkt en onderbouwd’ zijn.  De fracties vragen aan het dagelijks bestuur meer scenario’s met goede financiële onderbouwing.

Belangrijke uitgangspunten zijn volgens de progressieve fracties der vier gemeenten dat een inclusieve arbeidsmarkt het doel moet zijn, gericht op de brede doelgroep, waarbij gebruik wordt gemaakt van de bestaande kennis en infrastructuur in de regio en bij Soweco, schrijft penvoerder Reusken van PvdA/GroenLinks in Twenterand.

Behalve de genoemde gemeenten maken ook de gemeenten Hellendoorn en Rijssen-Holten deel uit van de Gemeenschappelijk Regeling, maar de hebben besloten daar op de kortst mogelijke termijn sowieso uit te stappen, omdat ze de overtuiging hebben de Participatiewet zelf te kunnen uitvoeren, in overleg met werkgevers (bedrijven en instellingen) in deze gemeenten.

Deel dit nieuws!