De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nods opvolger van Eerenberg als wethouder voor D66 in Enschede

Nods opvolger van Eerenberg als wethouder voor D66 in Enschede

ENSCHEDE - De raadsfractie van D66 in Enschede draagt kandidaat Nods voor als wethouder ter opvolging van de naar Utrecht vertrokken wethouder Eerenberg,. De 62-jarige Nods woont sinds 1993 in Enschede en zat in in Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen of Raad van Toezicht bij onder meer de Openbare Bibliotheek, NV Enschedese Zwembaden en de Stichting Kinderopvang Enschede. De bedoeling is dat ze 3 februari wordt beëdigd. Met haar aantreden maakt er voor het eerst sinds wethouder Van Hees weer een vrouw deel uit van het college.

Haar bestuurlijke en toezichthoudende rollen heeft ze bij veel instellingen in de stad en de regio vervuld, waaronder bij verschillende zorginstellingen. Volgens fractievoorzitter Tillema van D66 heeft de overtuigng dat met Nods iemand binnenkomt die 'zowel kennis van de stad als de nodige bestuurlijke ervaring meebrengt'  en zegt daar 'heel blij' mee te zijn. 'Daarbij zien we een grote inhoudelijke overlap tussen haar ervaring en de portefeuille die ze krijgt. Nods neemt de gehele portefeuille van Eerenberg over: Financiën, Economie, Jeugd, Onderwijs, Privacy, Stadsdeel Centrum en de projecten Kennispark en Technology Base Twente. Bestuurlijke en toezichthoudende rollen vervulde ze bij instellingen in de stad en de regio, waaronder zorginstellingen.

Nods over haar voordracht: 'Het voelt als een enorme eer dat de D66-fractie mij voordraagt voor het wethouderschap in mijn mooie stad. Ik lever met veel plezier mijn bijdrage aan het bestuur van deze stad. Eelco heeft een zeer stevige basis achtergelaten, ik ben hem zeer dankbaar dat ik daarop kan bouwen en de afspraken in het coalitieakkoord verder uit mag voeren.'

Deel dit nieuws!