De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CDLXXXVI

Het aangewaaide meisje voetbalt nu bij de jongens. Ze debuteert zaterdag bij JO12 van SVZW. In een oefenwedstrijd tegen De Zweef. Moet te doen zijn, zou ik denken.

Ze wil profvoetballer worden, kijkt naar alle wedstrijden die ze waar dan ook tegenkomt, dreunt opstellingen op van clubs uit ver-weg-landen, weet alles van de blessure van de linksback van Atalanta en de midmid van iets met United. Toen ze aanwaaide ging ik met haar trainen bij het Huis des Heeren – voor de goede zaak schoppen tegen de kerk. God geniet.

Mijn rol is klein, want blijft beperkt tot het met mijn nog werkzame been weg-punteren van de bal en dan roepen welke trucs ze moet doen: dribbelen, hooghouden, scharen, stil op de voet leggen en van ruime afstand een paaltje raken. Zij is afwisselend Lionel Messi, Virgil van Dijk, Kylian Mbappé en natuurlijk Lieke Martens. En fan van Heracles, waar ze van elke speler positie en kwaliteit kent. Ze wil zelf de opvolger van Lieke Martens zijn, maar moet nu eerst, komende zaterdag, bij JO12, proberen bij de jongens een vaste plek te veroveren. Ik heb er vertrouwen in.

     

Deel dit nieuws!