De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Na jaar of dertig toch zicht op supermarkt met huizen in Haaksbergen

Na jaar of dertig toch zicht op supermarkt met huizen in Haaksbergen

HAAKSBERGEN – De projectontwikkelaars Nordwick en Roerink hebben de strijdbijl begraven en willen gezamenlijk het zogenoemde ‘Gat in de Markt’ in het centrum van Haaksbergen bij de vermoeid ogende Pancratius stedenbouwkundig een nieuw aanzien geven. Er komen woningen/appartementen én winkelruimtes, voor in elk geval een supermarkt, waarbij al jaren de Lidl wordt genoemd.

Het zogenoemde Marktpromenadeplan dateert al van zo'n kwart eeuw geleden, vele varianten voor bouwprojecten passeerden de revue, geen werd over de streep getrokken, zoals ook geen der wethouders op dit prestigieuze dossier de eindstreep haalde, van Diepenmaat (CDA) tot Van Vlaanderen (Leefbaar Haaksbergen) en allen daartussen, die zich er zijdelings mee bemoeiden.

De bestuurlijke kartrekkers zijn nu de wethouders Koopman en Scholten. Het lijkt te lukken. Ze hebben het tij mee, dat moet ook gezegd, want het grote moddergooien tussen belangstellende projectontwikkelaars is voorbij; Roerink  en Nortwick zijn na rechtszaken tot de conclusie gekomen dat ze beter kunnen samenwerken met één gezamenlijk gedragen plan in plaats van elkaar én de gemeente met eigen plannen te bestoken rondom de dertig jaar geleden geopende beerput op de Markt, wat iedereen veel geld heeft gekost,  voorop de wankelmoedige gemeente. Ondertussen is de afgelopen  jaren zo’n zeven miljoen euro in het Gat op de Markt begraven.

Alle plannen om door afbraak ontstane gaten in de pleinwand van hartje Haaksbergen bij de geduldige Pancratius te dichten leden schipbreuk. Diepenmaat zei zeven jaar geleden dat de schop snel de grond in zou gaan en dat aan jarenlange ellende een einde zou komen. Het enige wat snel ten einde bleek te zijn, was zijn wethouderschap. Diepenmaat werd ambtenaar in Borne en voorzitter van de Groene Kennispoort Twente. Zijn opvolger Van Vlaanderen, die mede op basis van groot ongenoegen over het bestuurlijke falen van de macht van het CDA, met zijn Leefbaar Haaksbergen de grootste partij werd, wilde veel, maar kreeg (ook) weinig voor elkaar, mede vanwege zijn eigen-wijsheid, waarover de meningen verdeeld waren. Hij vond net als de bard van Asterix en Obelix zichzelf geweldig, de rest vond van niet. Met het vertrek van Kakofonix lijkt het Gat in de Markt te worden gevuld...

Deel dit nieuws!