De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Financiële situatie Rijssen-Holten rooskleurig met lastenverlichting

Financiële situatie Rijssen-Holten rooskleurig met lastenverlichting

RIJSSEN/HOLTEN - De gemeente Rijssen-Holten heeft in Twente vermoedelijk de - financieel beschouwd - minste bestuurlijke pijn, de begroting werd vandaag probleemloos vastgesteld. De verhoging van de onroerendzaakbelasting blijft beperkt tot de inflatiecorrectie, de afvalstoffenheffing is gering en het rioolrecht wordt zelfs verlaagd en dat geldt ook voor de toeristenbelasting. Overigens spreekt de gemeenteraad in Rijssen-Holten niet over een begroting, want stelt hij de zogenoemde Najaarsnota vast - geen centje pijn.

Er kwam in het stadhuis van alles voorbij, van de eikenprocessierups tot de barmhartige Samaritaan en de vroede vaderen spraken met vurige tongen in vele talen, waarbij voorman Berkhoff van de ChristenUnie zich met Rijssense tongval zelfs van het Latijn bediende. Hij schetste een gemeente die geld genoeg heeft, maar doelen zoekt ter besteding van het slijk der aarde.  Een probleem is wel, zo bleek uit meerdere beschouwingen het gebrek aan grond voor zowel woningbouw als bedrijventerreinen.

Ook vinden meerdere partijen dat volgend jaar werk moet worden gemaakt van nieuwebouw ten behoeve van de scholengemeenschap De Waerdenborch te Holten en het PvdA-raadslid Meijerink bracht onder de aandacht dat er na de sluiting van De Salto weer en openbare basisschool moet komen, al was het maar in het kader van de grondwettelijk verankerde vrijheid van onderwijs. Hij bepleitte een verkennend onderzoek voor letterlijk en figuurlijk ruimte voor een school met zo'n tweehonderd leerlingen. Een motie van deze strekking haalde het niet, want de PvdA kreeg alleen steun van de VVD en D66.

Burgemeester Hofland maakte na de vaststelling van de Najaarsnota, op weg naar een MKB-congres in de MKB-stad Rijjssen, gewag 'een krachtige stimulans om samen aan het werk te gaan voor onze bloeiende gemeenschap'.

Deel dit nieuws!