De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Meer ruimte specifieke wensen kavelkopers Kruidenwijk Westerhaar

Meer ruimte specifieke wensen kavelkopers Kruidenwijk Westerhaar

WESTERHAAR – Voor de kopers van een bouwkavel in de derde fase van de Kruidenwijk te Westerhaar-Vriezenveensewijk ontstaat meer ruimte om een woning naar eigen inzichten en particuliere wensen te laten verrijzen. Om zulks mogelijk te maken is het beeldkwaliteitsplan voor dit deel van de wijk ingetrokken. In een verklaring laat wethouder Koster van Ruimtelijke Ordening weten niet het risico te willen lopen dat geïnteresseerden afhaken door belemmeringen in het beeldkwaliteitsplan.

Zijn collega Harmsen, die al wethouder over Wonen gaat,  laat weten dat het vaak op kleine praktische dingen gaat. ‘Je merkt dat mensen soms bepaalde ideeën hebben voor het ontwerp van hun woning, die helemaal niet zo extreem zijn, maar die volgens het plan niet mogen. De gemeenteraad heeft vorig jaar een motie aangenomen, waarin het college wordt gevraagd de knelpunten weg te nemen en met deze maatregel doen we dat.’

Het gemeentebestuur verwacht ook nog eens dat de het duurzaam wonen met de verruiming wordt gediend. Als de woning of het dak van de woning zo geplaatst kan worden dat het ook rendabel is om zonnepanelen te plaatsen, dan levert dat volgens het college ook voordelen op in het opwekken van energie. De wijk verrijst westwaarts van de Hoofdweg en nabij he Enbertdijkveen.

Deel dit nieuws!