De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • VVD in Enschede wil extra inzet voor veilige kruispunten in de stad

VVD in Enschede wil extra inzet voor veilige kruispunten in de stad

ENSCHEDE – De raadsfractie van de collegepartij VVD wil in navolging van de eenpersoonsfractie DPE dat de gemeente actie onderneemt om kruisingen in Enschede veiliger te maken. Het verzoek spruit voort uit de conclusie van een onderzoek dat van de 150 gevaarlijkste kruispunten hier te lande er vijftien in Enschede liggen. In drie jaar tijd zijn in Enschede 3.059 ongelukken geteld, waarbij 308 mensen naar het ziekenhuis moesten worden vervoerd en waarbij zestien personen kwamen te overlijden.

Gebleken is volgens fractiechef Kreeft van de VVD dat de gemeente Enschede haar verkeersveiligheid (handhaving van onveilig gedrag door fietsers en automobilisten) onvoldoende op orde heeft. Uit het onderzoek zou blijken dat ongelukken met slachtoffers behalve op kruisingen ook plaatsgrijpen doordat het onderhoud van veel wegen matig tot slecht is, vooral belijningen, (zoals haaientanden, markeringen en zebrapaden). Kreeft wil van het college weten hoe groot het achterstallig onderhoud in werkuren en geld is op basis van de hoogste normering die hiervoor geldt.

Daarenboven vraagt de politiek leider van de VVD hoe de situatie zich verhoudt tot het recente voorstel van het college om het komende jaar een ton te bezuinigen op het onderhoud van de gemeentelijke wegen. ‘Ziet het college’, vraagt hij, ‘desondanks kans om de vereiste aanpassingen aan gevaarlijke kruisingen of achterstallig onderhoud zo spoedig mogelijk op te lossen? Zo ja, hoe ziet de planning daarvan uit. Zo nee, hoe en wanneer gaat het college dan de verkeersveiligheid van onze inwoners waarborgen?’

Kreeft wijst er tenslotte op dat zijn partij al regelmatig haar groeiende bezorgdheid heeft geventileerd over de aanhoudende verstoorde balans in de uitgaven van Enschede, met name de bedragen die omgaan in het sociaal domein en de mede daardoor krimpende investeringen in fysieke zaken als aanpassingen en onderhoud van wegen.

Deel dit nieuws!