De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • College in Twenterand blaast een Vitaal Sportpark in Vriezenveen af

College in Twenterand blaast een Vitaal Sportpark in Vriezenveen af

VRIEZENVEEN – Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Twenterand ziet af van investeringen in wat een ‘Vitaal Sportpark’ werd genoemd. Het college laat weten geen ruimte te zien voor de benodigde investeringen. Er werd gedacht aan een upgrading van sportpark Het Midden, waarbij met name de voetbalclub DETO er wel brood in zag en al plannen smeedde om op deze ontwikkelingen te anticiperen.

Uit onderzoek blijkt nu volgens het college dat een multifunctionele accommodatie leidt tot een last tussen de 665.000 en 688.000 euro. Het college heeft vastgesteld Bruin dit niet kan trekken, zeker niet als structurele jaarlast.  Dit bleek vanavond in een televisie-uitzending van 'Politieke Stem op Delta FM'. Het zogenoemde Vitaal Sportpark zou voorzien in twee sporthallen, een aantal nieuwe (multifunctionele) velden en vernieuwbouw van accommodaties, met name bij DETO en de korfbalvereniging Amicitia.

De kans is groot dat het aan de Schout Doddestraat te Vriezenveen bij de ver- of nieuwbouw van het zwembad De Stamper  blijft, want daarover zijn de coalitiepartijen GBT en ChristenUnie het eens zo blijkt ook uit het Twenterandse 'regeerakkoord' dat beide partijen wrochtten. In een debat op 22 januari maakte GBT al duidelijk dat Vitaal Sportpark financieel moeilijk zou worden. Volgens woordvoerder Stolte mocht er rustig een onderzoek naar worden ingesteld en hij voegde daaraan toe: ‘Maar dit wordt hem niet.’

 

 

Deel dit nieuws!