De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • VVD-raadslid Wierden noemt ozb-verhoging diefstal en later gappen

VVD-raadslid Wierden noemt ozb-verhoging diefstal en later gappen

WIERDEN - Omdat hij het diefstal vindt, stemde het VVD-raadslid Tijhof in de begrotingsdebatten in Wierden tegen een verhoging van de onroerendgoedbelasting voor bedrijfsgebouwen, waaronder boerderijen en winkels. Het college van burgemeester en wethouders stelde een verhoging van drie keer 33 procent voor, dus drie jaar lang dezelfde verhoging.

Dat op voorspraak van leidsman Getkate van het CDA de verhoging in het eerste jaar tot achttien procent werd beperkt, bracht Tijhof niet op andere gedachten. Voor zijn fractiegenoot Ekkelenkamp was de wijziging wel aanleiding voor de verhoging te stemmen. Ook voor woningen bedraagt de verhoging der onroerendzaakbelasting in 2020 al achttien procent.

Het was en bleef voor Tijhof onverteerbaar dat ondernemers in Wierden in vergelijking met andere groepen een exorbitant deel van het begrotingstekort zullen moeten betalen . Toen een aantal collega-raadsleden hem aanviel op de kwalificatie ‘diefstal’ koos Tijhof ervoor het ‘gappen’ te noemen. Niemand die er nog aanstoot aan nam, althans niet openlijk.

Deel dit nieuws!