De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA in Haaksbergen wil Kulturhus in Assink op Bouwmeester

CDA in Haaksbergen wil Kulturhus in Assink op Bouwmeester

HAAKSBERGEN – De nieuwbouw van de school voor voortgezet onderwijs Het Assink dient plaats te grijppen op de plek van De Bouwmeester. Dat  vindt de raadsfractie van het CDA. Volgens christendemocratisch leidsman Ten Voorde moet daar duchtig naar worden gekeken, net als naar het programma van eisen. Ten Voorde vindt namelijk dat het Kulturhus (theater, bibliotheek en welzijn) er deel van kan uitmaken.

Het is naar het oordeel van de fractiechef van het CDA ook goed voor de dorpsontwikkeling om zo’n breed aanbod van voorzieningen op het raakvlak van onderwijs en cultuur aan te bieden in een hedendaagse behuizing. Het dient volgens Ten Voorde onder veel meer de verzekerde zelfstandigheid van de huidige gemeente.

In dat kader hamert Ten Voorde net als collegae in de raad op de noodzaak op  vaart te maken met woningbouw in het gebied Wissinkbrink, waar de gemeente nog twee en een halve hectare  heeft liggen. Hij wil dat zijn partijgenoot en wethouder Scholten dit paard de sporen geeft. Ook moeten de ‘zoekrichtingen’ voor huizenbouw in de kerkdorpen Buurse en Sint Isidorushoeve met enige spoed worden uitgebreid.

 

Deel dit nieuws!