De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gift 120.000 euro voor aankopen/opdrachten Rijksmuseum Twenthe

Gift 120.000 euro voor aankopen/opdrachten Rijksmuseum Twenthe

ENSCHEDE - Voor gerichte aankopen ter versterking van de eigen collectie krijgt het Rijksmuseum Twenthe een bedrag van 120.000 euro van het Mondriaan Fonds. Voorgaande jaren kreeg het museum aan de Lasondersingel ook al geld van dit fonds. Dit meldt het museum op zijn website. Het geld is bestemd voor de aanschaf van beeldende kunst en/of vormgeving van na 1945 em. De bijdrage voor het Rijksmuseum Twenthe maakt deel uit het bedrag van drie miljoen aan onderscheiden schatkamers, expositiehuizen en gerichte opdrachten aan kunstenaars.

De bijdrage van het Mondriaan Fonds is volgens directeur Odding van belang voor de verdere ontwikkeling van Rijksmuseum Twenthe. Met name voor de vernieuwende programmalijn ‘Het Groene Lab’, waarbij het museum kunstenaars uitnodigt om te werken en te experimenteren in de binnentuin van het museum, die dit voorjaar wordt getransformeerd tot een groene werkplaats. De eerste kunstenaar die aan de slag gaat in ‘Het Groene Lab’ is Claudy Jongstra, die wereldwijd bekend met haar monumentale kunstwerken van gevilte wol en zijde, geverfd met natuurlijke pigmenten.

De bijdrage van het Mondriaan Fonds is volgens directeur Odding van belang voor de verdere ontwikkeling van Rijksmuseum Twenthe. Met name voor de vernieuwende programmalijn ‘Het Groene Lab’, waarbij het museum kunstenaars uitnodigt om te werken en te experimenteren in de binnentuin van het museum, die dit voorjaar wordt getransformeerd tot een groene werkplaats. De eerste kunstenaar die aan de slag gaat in ‘Het Groene Lab’ is Claudy Jongstra, die wereldwijd bekend met haar monumentale kunstwerken van gevilte wol en zijde, geverfd met natuurlijke pigmenten. Het is voor de derde keer dat het museum in Enschede een bijdrage van het Mondriaanfonds ontvangt. Van de vorige zijn werken aangekocht van hedendaagse kunstenaars, wat mede mogelijk werd gemaakt door een Bijdrage Collectieprogramma’s.  Het betreft onder meer een kinetische installatie van Peter Zegveld, een video en vijf foto’s van Melanie Bonajo, een videodrieluik van Inge Reisberman en een schilderij van Armando.

 

Deel dit nieuws!