De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • VVD in Wierden vindt drie keer 33 procent ozb-verhoging absurd

VVD in Wierden vindt drie keer 33 procent ozb-verhoging absurd

WIERDEN/ENTER - Het is voor de VVD in de gemeente Wierden onacceptabel  dat de onroerendzaakbelasting met drie keer 33 procent gaat verhogen. Daar het niet in de rede ligt dat de tweekoppige raadsfractie zich spontaan en spoorslags terugtrekt uit de politieke arena te Wierden zal de fractie voorstellen de begroting te wijzigen door extra te bezuinigen. De debatten vinden dinsdag en woensdag plaats. De gemeente dient volgens de VVD in het eigen vlees (omvang organisatie en uiteenlopende taken) te snijden om geld en goed in evenwicht te krijgen.

Volgens de liberalen, die een tweekoppige fractie hebben, wentelt het college van burgemeester en wethouders de tekorten in de begroting af op de burgers en de bedrijven. Vooral de drastische verzwaring van de lastendruk voor ondernemers stuit de VVD tegen de borst, zo verklaarden de beide raadsleden Ekkelenkamp en Tijhof bij uiteenlopende gelegenheden.

Er klinkt meer kritiek, onder meer van  werkgeverskringen in Wierden en Enter als ook van individuele ondernemers, bijvoorbeeld  van uitbaters van recreatiebedrijven en winkeliers in het midden- en kleinbedrijf. Ook in de agrarische sector zijn de verwijten niet van de lucht, in dat verband was de noodkreet van veehouder Ooms uit Notter een Openbaring. Hijj trok tijdens commissieberaad fel van leer in de raadszaal die hij zo goed kent, omdat hij drie periodes van vier jaar deel uitmaakte van de raadsfractie van het CDA, dat nu in de 'lokale regering' zit met de plaatselijke partij NEW.

 

 

Deel dit nieuws!