De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA Dinkelland wil gedwongen sluiting boerenbedrijven voorkómen

CDA Dinkelland wil gedwongen sluiting boerenbedrijven voorkómen

DENEKAMP - De raadsfractie van het CDA in de gemeente Dinkelland dient komende week bij de vaststelling van de begroting een motie om dir het college oproep te voorkomen dat bedrijven rond Natura2000-gebieden gedwongen moeten sluiten. De partij stelt in een toelichting dat bestaande vergunningen moeten worden ‘gerespecteerd’ en dat ‘innovatie’ bij bedrijven mogelijk moet blijven. ‘Dit is volgens het raadslid Paus-Weersink van belang teneinde te voorkomen ‘dat de agrarische sector in Dinkelland op slot wordt gezet’.

Volgens het CDA-raadslid is Dinkelland ‘een toeristisch agrarische gemeente is waar natuur en landbouw samen nodig zijn voor het behoud van het prachtige landschap en aantrekkingskracht op het toerisme’ Paus-Weersink noemt de motie urgent nu omdat de de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de provinciebesturen en de betrokken ministeries zich buigen over mogelijkheden om de stikstofcrisis op te lossen. Het sluiten van agrarische bedrijven rond de Natura2000 gebieden lost volgens Paus-Weersink het probleem niet op.

‘Het stikstofprobleem hebben we gezamenlijk als samenleving veroorzaakt en moeten we dus ook gezamenlijk oplossen. Daar komt bij dat het grootste gedeelte van de stikstof vanuit Duitsland komt en er dus met onze buren over moet worden gesproken. Door de PFAS- en stikstofcrisis worden deze sectoren getroffen, en daarmee een groot deel van de Dinkellandse gemeenschap’

Deel dit nieuws!