De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Usselo wenst z'n originele waaltjes terug en weigert neppers op de es

Usselo wenst z'n originele waaltjes terug en weigert neppers op de es

USSELO/ENSCHEDE - Het bestuur van de Vereniging Behoud Usseler Es voelt zich verraden door wethouder Van Houdt vanwege de herbestrating van het eerste deel van de Harberinksweg met nieuwe waaltjes, want toegezegd zou zijn de oude (originele)  te gebruiken. Naar het oordeel van voorzitter Bijvank voet de vereniging zich 'in ernstige mate bedrogen' door het gemeentebestuur. Hij vraagt de gemeenteraad ervoor te zorgen dat in elk geval het tweede deel van de oude weg echt in orspronkelijke staat te herstellen. Daartoe zullen volgende week tijdens een raadsvergadering moties worden ingediend, in elk geval door Enschede Anders.

Bijvank sprak vanavond over 'een vies spel' van een wethouder 'die het beter denkt te weten' dan de uitkomst van een schouw. Bijvank sprak trouwens over 'een schouwspel dat voor de Vereniging Behoud Usseler Es in een klucht met 'een bizar einde' ontaardde. Zo zou de gemeente de kosten van het herleggen van de straat met oorspronkelijke waaltjes te hoog hebben opgevoerd, met zo'n veertigduizend euro, om er van te kunnen afzien. 'We worden voor de gek gehouden waar we bij staan en ook de raad is compleet op het verkeerde been gezet.'

Bijvank sprak over misleiding en moest vier uur wachten om zijn verhaal te mogen doen, zo tegen twaalven, waar in andere gemeenten insprekers aan het begin van de vergadering hun woord mogen doen, maar in Enschde moest het hedenavond eerst uitvoerig gaan over wegen en plannen voor grootschalige reconstructies van delen van de stad in de toekomst.

 

 

 

Deel dit nieuws!