De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twente aast op Special Olympics 2022 en biedt in Utrecht bidbook aan

Twente aast op Special Olympics 2022 en biedt in Utrecht bidbook aan

HENGELO – Een aantal sportwethouders van Twentse gemeenten bood vandaag in Utrecht een bidbook aan in een poging om de Special Olympics 2022 naar Twente te halen. De delegatie is volgens de woordvoerende wethouder Bruggink van Hengelo positief over de kansen het evenement binnen de poorten te trekken.

Om het jaar worden de Nationale Spelen ergens in Nederland gehouden. Met meer dan tweeduizend sporters zou het gaan om het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking, met als doel hen te laten het sporten. Het zou goed zijn dat op hoogniveau te doen, want topsport draagt bij aan vitaliteit van lichaam en geest.

De wethouders winden er geen doekjes omdat het houden van de Special Olympics 2022 in Twente ook de regio dient. Volgens de schepenen heeft Twente hoogwaardige sportvoorzieningen in huis, waaronder de FBK-accommodatie in Hengelo, de sportcampus bij de Universiteit Twente en de topsporthal ISPAA te Almelo.

Het bidbook met de internationale titel 'Hier op An' is aangeboden aan de bidcommissie wier voorzitter gezien zijn naam Van Rijssen hoe dan ook een band met de regio Twente heeft. De commissie zal in maart bekend maken waar het sportevenement met 2.500 deelnemers en zo’n duizend begeleiders zal plaatsgrijpen.

Deel dit nieuws!