De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo streeft naar betere toegankelijkheid van nieuwe binnenstad

Almelo streeft naar betere toegankelijkheid van nieuwe binnenstad

ALMELO – De gemeente Almelo wil de (vernieuwde) binnenstad beter bereikbaar maken voor fietsers en de Corridor en het Marktplein autovrij maken. Wel komt er een proef met het toelaten van autoverkeer in de Grotestraat-Noord (voorheen Citypromenade) tussen de Oranjestraat en de Hagengracht en daar het eenrichtingsverkeer voor vrachtverkeer aan te passen.

Het streven van de gemeente is de binnenstad compacter en (daardoor) bruisender te maken en alle bezoekers, of ze met de auto of de fiets komen dan wel met de auto, de ruimte te geven. Vooral een goede bereikbaarheid van het stadscentrum voor fietsers wordt belangrijk genoemd. Ter ondersteuning hiervan staat een aantal verkeersbesluiten op stapel, zoals het autovrij maken van de Klara Zetkinstraat en de Rosa Luxemburgstraat. In samenhang hiermee maakt de veranderende functie van de binnenstad (naast winkelen ook oog voor ontmoeten en recreëren) en de transformatie daarvan, het wenselijk nog meer maatregelen te treffen op het gebied van verkeer.

Het autovrij maken van de Corridor en het Marktplein en het starten van een proef om autoverkeer toe te laten in de Grotestraat tussen de Oranjestraat en de Hagengracht sluit volgens de gemeente aan de veranderende functie van de binnenstad met naast winkelen ook mogelijkheden voor ontmoeten en recreëren. Daarvan maakt ook het doortrekken van het kanaal naar het Marktplein deel uit.

 

Deel dit nieuws!