De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede wil opgebroken Harberinksweg in Usselo 'herstelstraten'

Enschede wil opgebroken Harberinksweg in Usselo 'herstelstraten'

ENSCHEDE/USSELO – De per abuis opgebroken Harberinksweg krijgt een wegdek met nieuwe gebakken getrommelde stenen in waalformaat  in een halfsteensverband. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. Het college maakt  er ook gewag van dit als standaard vast te stellen voor soortgelijke situaties: bij noodzakelijke wegwerkzaamheden kiezen voor stenen die naar soort, veeld en aanzien de oude zoveel mogelijk benaderen.

Dit laat het college weten conform eerdere toezegging aan de gemeenteraad, omwonenden bij de es in Usselo en betrokken instanties als Heemschut en Cuypersgenootschap en lokale erfgoedhoeders.

Het college deelt mee een afweging te hebben gemaakt tussen de uitkomsten van de bewoners- en belangenpartijenschouw en zaken als comfort, kosten, aanzien, onderhoud en levensduur. Dit heeft geleid tot een wijziging van wat de kader- en inrichtingseisen worden genoemd en die ook vast te leggen voor soortgelijke situaties (cultuurhistorisch waardevol gebied met oude waaltjes in halfsteensverband. Verder zegt het college cultuurhistorie opnemen bij wegwerkzaamheden, wat ook een handreiking is aan degenen die ageerden tegen het domweg slopen van de Harberinksweg.

 

Deel dit nieuws!