De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vijf gemeenten inventariseren mogelijkheden Energiecorridor aan A1

Vijf gemeenten inventariseren mogelijkheden Energiecorridor aan A1

ENSCHEDE  - De gemeenten Enschede, Hengelo, Borne Almelo en Wierden  geen zich bekreunen over de mogelijkheden om van de (straks verbrede) A35 een Twentse Energiecorridor maken. Daarbij zijn ook de provincie Overijssel, Enexis Netbeheer en Rijkswaterstaat nauw betrokken. De bedoeling is maandag een symbolisch startschot te geven, waarvoor de duurzaamheidswethouders naar het stadhuis in Enschede komen.

De vijf wethouders zullen de mogelijkheden in aart brengen, waarbij onder meer windmolens en zonneparken aan bod komen. In dat verband zullen behalve de vijf mannelijke wethouders ook twee topvrouwen hun licht laten schijnen. Dat zijn hoofdingenieur-directeur Kalfs van Rijkswaterstaat en manager Verreth die bij de Enexis Groep over de energietransitie in relatie tot het netwerk. Ook zij zullen mogelijkheden aandragen voor een duurzaamheidszone bezijden de verbrede A1 en mogelijk ook de onmogelijkheden.

De zogenoemde Energiecorridor maakt deel uit van 'de prioritaire opgaven' van de provincie Overijsssel en Rijkswaterstaat. Zulks met het oog op een sterke ruimtelijke identiteit. Er kan behalve aan energieproductie ook worden gedacht aan duurzame energieopslag, oogstbaar landschap, klimaatadaptatie en biodiversiteit, met een versterking van de aloude landschapsstructuur met bossen, heide, kreken en venen.

 

Deel dit nieuws!