De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dorpen voeren zelf Beschermd Wonen uit; geld nog vraagteken

Dorpen voeren zelf Beschermd Wonen uit; geld nog vraagteken

ENSCHEDE/ALMELO  – De gemeenten Enschede en Almelo, die nu nog over Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang, in hun subregio gaan,  verliezen met ingang van 2021 de verantwoordelijkheid en bijbehorende rijkssubsidie voor Beschermd Wonen aan de afzonderlijke gemeenten. Over de precieze bedragen vinden nog besprekingen plaats.

Nu nog is Enschede de centrumgemeente voor Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo, Hof van Twente, Losser en Oldenzaal. De gemeente Almelo vervult deze functie voor de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

De gemeenten in de subregio Enschede hebben afgesproken om na de decentralisatie, die formeel in 2022 zal zijn afgerond, bovenlokaal te blijven samenwerken op het gebied van Beschermd Wonen. Aldus zou een geïntegreerd aanbod van voorzieningen, kennis en expertise dankzij samenwerking behouden blijven. Er zullen afspraken worden gemaakt over opzet, toedeling, bereikbaarheid en financiering. Onduidelijk is of zulks óók gebeurt in de subregio Almelo, eind vorige eeuw een nationaal toonbeeld van constructieve subregionale samenwerking.

Deel dit nieuws!