De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Slob komt voor opening provinciaal MEMORY Museum naar Nijverdal

Slob komt voor opening provinciaal MEMORY Museum naar Nijverdal

NIJVERDAL - Voor de opening van het gerenoveerde en uitgebreide MEMORY Vrijheidsmuseum te Nijverdal, met nu ook een vaste expositie van het Nederlandse Rode Kruis, komt minister Slob volgende week maandag naar het drastisch verbouwde en gemoderniseerde gebouw. Het letterlijk en figuurlijk bij de tijd gebrachte museum wil vooral in den brede laten zien én duiden wat oorlog vermag en vrijheid betekent.

Voor de provincie wordt het museum, in het hart van Overijssel, een centrum voor het museale erfgoed over de Tweede Wereldoorlog én een centrum voor educatie, debat en dialoog over vrijheid en democratie. Ook moet het een centraal  ontmoetingspunt zijn voor veteranen. Tot slot wil het museum een knooppunt zijn, zo valt te lezen, voor wat ‘herinneringstoerisme’ wordt genoemd

Tijdens de opening zullen scholieren leerlingen uit de Overijsselse gemeenntengedichten voordragen over hun toekomstswensen en zullen bestuurders van scholen een intentieverklaring ondertekenen om samen de Wet Burgerschapsonderwijs vorm en inhoud te gaan geven.

Deel dit nieuws!