De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Zorgflat ouderenzorg Stoevelaar Goor wijkt voor hedendaagse bouw

Zorgflat ouderenzorg Stoevelaar Goor wijkt voor hedendaagse bouw

GOOR - Het woonzorgcentrum De Stoevelaar maakt plaats voor nieuwbouw die meer overeenkomt met de huidige opvattingen van ouderenzorg. De huidige hoogbouw met 42 appartementen moet plaatsmaken voor woongroepen, waar bewoners een gemeenschappelijke ruimte delen, met woon- eet- en recreatiefunctie, maar ook een particulier domein met slaap- en badkamer.

De Stoevelaar aan de rand van Goor vormt een stedenbouwkundige eenheid met het verpleeghuis De Wheehof en veertig zogenoemde aanleunwoningen. Het complex valt onder de regionale zorgorganisatie CarintReggeland die in andere gemeenten in Twente dezelfde vernieuwing ook elders in Twente laat plaatsvinden.

De afbraak van De Stoevelaar aan de rand van de stad maakt deel uit van de herontwikkeling van het terrein waarvan De Wheehof (voor verpleeghuiszorg en tijdelijk wonen) en de veertig aanleunwoningen ook een onderdeel zijn. De Wheehof wordt in het De Stoevelaarsterrein ingepast. De aanleunwoningen worden of meegenomen in de nieuwbouw of ze worden gerenoveerd.

Deel dit nieuws!