De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo wil snelle verkoop gebouwen, gronden en goederen Soweco

Almelo wil snelle verkoop gebouwen, gronden en goederen Soweco

ALMELO - De kosten van de ontmanteling van het sociaal werkvoorzieningsschap  Soweco gaat een slordige 5,7 miljoen euro kosten, waarvoor de zes deelnemende gemeenten aan de lat staan. De gemeente Almelo wil die kosten minimaliseren door de activa te gelde te maken. Dat kan door gebouwen en gronden te verkopen. Volgens bestuursvoorzitter Maathuis, tevens wethouder der gemeente Almelo, is dat wat er zo snel mogelijk na de opheffing van gebeuren. Van het SW-personeel zou een substantieel aantal bij gemeenten kunnen worden gebracht.

Maathuis hoopt de gemeenteraden, die afgelopen week bij Reggesteyn te Rijssen in een besloten sessie werden geïnformeerd over de voorgestane ontmanteling van de sociale voorziening in de subregio Almelo, te overtuigen van de noodzaak van de snelle verkoop der activa teneinde aldus torenhoge frictiekosten voor de gemeenten te voorkomen. Het gaat om de gemeenten Almelo, Hellendoorn, Rijssen-Holten,Tubbergen, Twenterand en Wierden.

Bij monde van wethouder Beens van de gemeente Rijssen-Holten, die in Reggsteyn als eerste een reactie gaf op het bestuursplan, zal 'zijn' gemeente tussen Reggestroom en Heuvelrug sowieso Soweco te verlaten. Daar zal Hellendooorn zich bij aansluiten, Beide gemeenten wilden al eerder uitstappen, maar deinsden toen terug voor de frictiekosten, die toen volgens een extern onderzoek neerkwamen op 1,2 miljoen voor Hellendoorn en een half miljoen voor Rijssen-Holten.

 

Deel dit nieuws!