De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van den Born blijft trekken aan levensvatbare omroepen in Twente

Van den Born blijft trekken aan levensvatbare omroepen in Twente

NIJVERDAL - De gemeente Hellendoorn streeft nog steeds naar een streekomroep, waarbij de lokale omroep van deze gemeente gaat samenwerken met die van Twenterand, Hardenberg, Wierden en Rijssen-Holten. Indien ze dat wil kan ook de lokale omroep van Almelo meedoen.

Twenterand en Hardenberg zijn in principe al rond en voeren nu gesprekken over de uitwerking van de uitgesproken intentie te gaan samenwerken met behoud van de eigen organisatie. De gemeentebesturen zijn bereid daarvoor in de beurs te tasten. Ze hebben als adviseur de voormalige theaterdirecteur Van den Born uit Nijverdal ingehuurd.

Van den Born onderzocht twee jaar geleden ook een samenwerking van Hellendoorn met Wierden, Rijssen-Holten en Hof van Twente, maar dat barstte toen vijf voor twaalf wethouder Scholten van Hof van Twente de stekker er alsnog uittrok. Dat leidde tot een technisch faillissement van Regio FM in Wierden en Radio 350 in Rijssen Holten.

Hellendoorn en Hof kunnen zich financieel nog wel redden, maar zien ook dat minister Slob van Media linksom of rechtsom streekomroepen wil bereiken dat er van de huidige 250 lokale omroepen tachtig overblijven die dan net als de landelijke en regionale omroepen van rijkswege worden gefinancierd, en dat de gemeenten kunnen meefinancieren.

Deel dit nieuws!