De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Mijande doet concessies aan Oale Bouw Westerhaar; tweespalt wijk

Mijande doet concessies aan Oale Bouw Westerhaar; tweespalt wijk

WESTERHAAR – De woningcorporatie Mijande Wonen zegt bereid te zijn tot concessies aan de Oale Bouw in Westerhaar, maar voor sommige leden van de bewonerscommissie gaan de aanpassingen niet ver genoeg. Dit heeft tot tweespalt onder de leden van de commissie geleid en een aantal hunner is afgetreden, al wil niemand zeggen wie en hoeveel.

De woningcorporatie wilde als bekend de hele Oale Bouw zo ongeveer slopen om volledig nieuwe huizen te bouwen. Met de bewoners/huurders was niets overlegd. Ze werden medio dit jaar met het afbraak- en nieuwbouwplan overvallen. De meest stekende grief van de bewoners is, zo zeiden ze deze zomer, dat ze zich als oud vuil behandeld voelen en dat de corporatie afspraken en daarmee vertrouwen schendt. Volgens commissievoorzitter Spijker zouden ze niet wijk, maar ze behoort nu tot de afhakers die er geen vertrouwenmeer in hebben.

De bewoners hechten naar eigen zeggen zeer aan de huidige twee-onder-één-kappers , maar die zouden na de sloop worden vervangen door rijen van drie, vier of vijf huizen en de huur bijkans verdubbeld. De bewoners gingen conform eerdere afspraken met Mijande uit van renovatie en zo’n 25 procent huurverhoging. Dat is volgens de woningcorporatie bij nader inzien onhaalbaar. Ook hekelen de bewoners dat opstallen bij de huizen moeten verdwijnen, zoals schuren, voor hobby en opslag, en zouden ‘hobby's en eigen investeringen’ worden afgenomen.

Mijande Wonen heeft nu laten weten dat om de bewoners die terug willen keren tegemoet tev komen de rijen van vijf nieuwe woningen zijn geschrapt (dus maximaal vier) en dat er meer ruimte achter de huizen komt waar bewoners in de toekomst met de auto kunnen komn en waar ruimte is voor hobbygebouwen en opslag van goederen vor de hobby en/of de handel.

Er vindt maandagavond een bijeenkomst plaats van de bewonerscommissie Oale Bouw, of wat daar nog van over is.

 

Deel dit nieuws!