De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA in Overijssel wil vanwege stikstofdiscussie rem op de luchtvaart

CDA in Overijssel wil vanwege stikstofdiscussie rem op de luchtvaart

NIJVERDAL – De statenfractie van het CDA in Overijssel wil in het licht van de opgewonden maatschappelijke discussie over stikstof, dat het landelijke CDA zich terughoudender opstelt terzake de groei van de luchtvaart hier te lande. Daartoe dienen fractievoorzitter Rutten uit Agelo en landbouwwoordvoerder Piksen uit Hellendoorn met een aantal gelijkgestemde partijgenoten uit Gelderland  9 november tijdens het CDA-congres een resolutie in.

De indieners roepen de Tweede Kamerfractie op zich uit te spreken tegen groei van de luchtvaart onder de huidige omstandigheden. Het gaat dan onder meer om Lelystad. ‘Vooral nu we als land aan de bak moeten om het stikstofprobleem op te lossen en CO2-uitstoot terug te dringen, vinden we het lastig uit te leggen dat het CDA wel doorgaat met plannen die de groei van de luchtvaart stimuleren. Volgens ons past dat niet bij het rentmeesterschap waar we als CDA voor staan. Daarover willen we graag met de CDA-leden in gesprek tijdens het congres’, aldus de indieners. 

De resolutie van de CDA'ers roept  de partijtop in Kabinet en Kamer nadrukkelijk op te wachten tot er meer duidelijkheid is over het advies van de commissie Remkes op het gebied van luchtvaart. Daarnaast is het volgens Rutten, Pikkemaat en anderen nodig dat een geldige ontheffing van de Natuurbeschermingswet wordt afgegeven in de Luchtruimvoorziening. Dat is nu nu namelijk nog niet het geval. De indieners zeggen niet tegen luchtvaart te zijn, wel tegen groei onder de huidige omstandigheden in het licht van de stikstofdiscussie en het verminderen van CO2-uitstoot. 'Tot heden lijkt de luchtvaart ontzien te worden', aldus de Overijsselse/Gelderse CDA'ers.

Deel dit nieuws!