De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Sanering en nieuwbouw aan Spinde in Hardenberg met steun HMO

Sanering en nieuwbouw aan Spinde in Hardenberg met steun HMO

HARDENBERG - Op de plek van het voormalige Rabobankgebouw en de winkelpanden aan De Spinde in Hardenberg zal nieuwbouw verrijzen. Dat is mogelijk door financiële en materiële steun van de provinciale ontwikkelingsmaatschappij HMO. Er komen circa 58 appartementen, waarvan 23 voor zorgbehoevenden. Op de begane grond is plek voor zo'n zevenhonderd vierkante meter maatschappelijke of commerciële ruimte.

Ook de openbare ruimte krijgt, zo valt op te maken  uit het conceptplan, een ander aanzien. De gemeente werkt met ondernemers en vastgoedeigenaren aan het compacter maken van het centrum van Hardenberg. Dat proces is in meer gemeenten zichtbaar, ook in de Twentse steden Almelo  en Hengelo, eveneens met steun van de HMO.

Er zullen aan De Spinde drie nieuwe gebouwen verrijzen: een appartementengebouw aan de zijde van het gemeentehuis en twee gebouwen met een meer stedelijk karakter aan de zijde van het centrum. Voor detailhandel of horeca is in principe geen plek meer in het gebied, tenzij dit wenselijk is voor de kwaliteit en levendigheid. Dit wordt in een bestemmingsplan geregeld. Ook een nieuwe inrichting van de openbare ruimte maakt deel uit van het plan, met meer ruimte voor groen, biodiversiteit en waterberging. Verder is de ambitie dat een extra in-/uitgang van de parkeergarage komt.

Deel dit nieuws!