De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van der Poel IJs gaat zich ook in Almelo vestigen, in gewezen bank

Van der Poel IJs gaat zich ook in Almelo vestigen, in gewezen bank

ALMELO – Het regionaal befaamde Van der Poel IJs vestigt zich in een voormalig bankgebouw aan de Wierdensestraat te Almelo. De college van burgemeester en wethouders stemt in  principe in met een wijziging van het bestemmingsplan. Van der Poel is al gevestigd in Hengelo (Bornsestraat) en Enschede (Wilminkplein) en krijgt nu dus ook voet aan de grond in de derde stad van Twente.

In de binnenstad van Almelo zijn al ijszaken van naam en faam, aan de Grotestraat-Zuid zetelt Van Olffen en aan de Grotestraat-Noord is ter hoogte van het Kerkplein met fontein Talamini gevestigd.

Het gebouw aan de Wierdensestraat, op de hoek met de Boompjes,  was jarenlang in gebruik bij de SNS, maar na het vertrek van die bank stond het langdurig leeg, op incidentele verhuring na. De afgelopen jaren werd het een trefpunt van daklozen en verslaafden Daar maakte de gemeente een einde aan door blokkering met hekken. Hoewel het gebouw wat excentrisch gelegen is, buiten het eigenlijke centrumgebied, stelt het college de raad voor in te stemmen met de vestiging van Van der Poel. Het zou bijdragen aan de sociale kwaliteit van de omgeving en het beeld van de straat.

De plek vertoont ook veel overeenkomst met die van Van der Poel in 'hoofdstad' Hengelo, namelijk aan een in- en uitvalsweg net buiten het winkelhart. En in een pand met een deels overdekte ronding  De beoogde ijssalon omspant zo'n driehonderd vierkante meter.

 

Deel dit nieuws!