De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergen zegt huur bibliotheek/theater op en onderzoekt herstart

Haaksbergen zegt huur bibliotheek/theater op en onderzoekt herstart

HAAKSBERGEN – De gemeente Haaksbergen heeft het Kulturhus, dat de plaatselijke bibliotheek en het lokale theater huisvest, per 1 januari formeel de huur opgezegd. Dat deelde wethouder Koopman van Financiën de gemeenteraad het mee. Zulks vanwege een oplopende schuld doordat directeur-bestuurder Mengelder al geruime tijd nalaat de verschuldigde huurpenningen over te maken.

Koopman liet ook weten bezig te zijn met het uit elkaar trekken van bibliotheek en theater, waarbij hij benadrukte dat het behoud van de bibliotheek voorop staat. Over het theater De Kappen zei hij dat ook andere partijen er voorstellingen en uitvoeringen zouden kunnen programmeren. De wethouder repte over ‘hele stevige gesprekken’.

De suggestie van De Actieve Partij en Haaksbergen Centraal om het Kulturhus failliet te laten gaan verwierp Koopman. Hij had goede woorden over voor het Burgerinitiatief om een nieuwe start te maken, met in de voorhoede de kartrekkers IJzerman en Has. IJzerman, gewezen politiechef van Twente, maakte gewag van positieve gesprekken met ambtenaren van de provincie Overijssel dat binnenkort een vervolg krijgt, want er staat ook een gesprek op stapel met de Overijsselse gedeputeerde De Witte van Kunst en Cultuur.

Ook maakte IJzerman gewag van strategische partners die een ‘toekomstbestendig’ theater zouden willen steunen. De gemeenteraad wil vooral weten wat de ‘transitiekosten’ zullen zijn en wie waarvoor aan de lat staat en waaruit de culturele behoefte van de van inwoners van Haaksbergen bestaat. In dat verband accentueerde Koopman dat de meeste medewerkers bij het Kulturhus zijn gedetacheerd door de Rijnbrink Groep. De bedoeling is eind dit jaar klare wijn te schenken over de vraag of er een toekomst (doorstart) is voor het Kulturhus en zo ja in welke vorm en tegen welke kosten.

Deel dit nieuws!