De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Weghorst hekelt Wierden wegens traineren van zorgcentrum De Aa

Weghorst hekelt Wierden wegens traineren van zorgcentrum De Aa

WIERDEN – De gemeente Wierden traineert volgens makelaar Weghorst de volgens hem noodzakelijk geachte uitbreiding van zorgcentrum De Aa. Er zijn nu twintig appartementen en het plan is om er vanwege de vraag een gebouw met acht een blok met acht wooneenheden bij te bouwen. De zorg is in handen van Thuisgenoten van de regionale zorgondernemer Torny.

Weghorst laat weten dat de gemeente Wierden problemen zoekt die er niet zijn, over een gasleiding en een vluchtroute. Uit onderzoek blijkt volgens hem dat de ligging van de gasleiding geen probleem geeft en dat bij brand of andere malheur de aangegeven vluchtroute aan de eisen voldoet. Weghorst zegt bevreesd te zijn voor nieuwe bezwaren van gemeentewege. ‘Ik begrijp dat ze bij de gemeente dingen moeten controleren, maar wat Wierden doet maken we nergens mee.’

In dit licht bevreemdt het de makelaar, die trouwens in Wierden kantoor houdt en er ook woont, dat hij in de gemeente zijner vestiging tegen problemen oploopt die hij nergens anders tegenkomt. In dat licht  wijst hij erop dat een plan voor zorghuizen in Zuidbroek van een stichting van buiten de gemeente snel in procedure ging en dat de bouw al begint. Weghorst doelt op de bouw van twintig nieuwe huizen van de zorgaanbieder Dagelijks Leven dat de gemeentewind in de rug heeft.

Deel dit nieuws!